What's going on?!

Panema has been open for a good three months now. We are grateful for the positive feedback. Thank you! Summer is on the way and we have some really exciting news! 

In the upcoming days we will be opening our tasting room!! And as the weather seems to be getting warmer we are also opening our terrace. A few bumps with bureaucracy, but we should get the tables out before summer is over. heh.

Below some sneak peak photos from our tasting room construction site.

//

Hetki on mennyt, kun blogia on ennätetty päivittää. Puuhaa on piisannut. Panema on ollut auki jo muutaman kuukauden. Takana on monta "meet the brewer" -eventtiä, bisselanseerauksia ja tasting -tilaisuuksia. Iso kiitos kaikille asiakkaille! Valtaosa palautteesta on ollut positiivista, mutta kehitys kehittyy ja hommat etenee.

Sitten uutisiin: Lähipäivinä pääsemme avamaan juuri remontoidun tasting -tilamme! Tilaan mahtuu n.12 asiakasta ja sinne on oma sisäänkänyti sekä oma vessa. Varauksia emme vielä tässä vaiheessa pysty ottamaan, mutta palataan tähänkin. Tasting -tila on kaikkien asiakkaiden käytössä silloin, kun siellä ei ole yksityistilaisuutta. Terassiluvatkin ovat olleet jo tovin työn alla. Par muuttujaa ollu, mutta kohta saadaan pöydätkin ulos ja nauttimaan olutta ulkotiloissa. KesäHesa on täällä!

Alla muutama remppakuva. Kohta kaadetaan seinä ja avataan verhot!  

Silently pouring beer

We had some family members grab a beer with us at Panema. We have our opening party on 8th of February! Be sure to come and grab a beer with us.

Cheers!

Construction, construction

Paneman raksalla painettu hommia kahdessa vuorossa. Kuten ravintolamaailmassa yleensä niin viimeisiä lankkuja laitetaan seinään 5min ennen avajaisia. Avajaiset ovat piakkoin, mutta tarkkaa päivämäärää ja aikaa ei uskalleta vielä antaa. Katsotaan, että siirrytäänkö tässä tekemään hommia kolmeen vuoroon :D

Translation: We might be a bit behind schedule, but don't worry we are opening sooner than it might look in these pictures heh.

Kylmähuone

Meidän missio on tarjota aina hyvää ja tuoretta olutta. Makuun ja tuoreuteen vaikuttaa olennaisesti kuinka olut säilytetään. Usein olut johdetaan kegistä jäähdyttimen kautta hanaan. Tällöin kegi on huoneenlämmössä...Me päätettiin rakentaa kylmähuone, josta olut johdetaan hanoihin! Ideaalitilanteessa vierailevat kegit toimitetaan kylmäautolla Panemaan ja tarjoillaan kylmähuoneesta. Kylmäketju yhtä hyvin hanskassa kuin maitotuotteilla. Aijai, suu napsuu!!

Translation: Cold room in the making. We will serve fresh and cold beer!

Suunnittelua suunnittelua

Panema olutpubin takana vaikuttavat Cool Head Brewn ja Ice Beaverin sepät. Kuuden ihmisen aikataulujen ja mielipiteiden yhteensovittaminen luo välillä haasteita, mutta suuret linjat on tehty ja enää on yksityiskohtien hinkkaamista jäljellä. Tarkempia pohjapiirros- tai havainnekuvia ei uskalleta paljastaa, sillä pidetään interior yllätyksenä. Ehkä meille itsellekin. Suunnittelusta kuitenkin vastaa arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Necto Design, joten ihan mitään sillisalaattia ei ole luvassa. Halutaan luoda paikka, jossa viihtyy niin arkena kuin juhlahumussa. Tietty hyvien oluiden ja ystävien kera. 

Translation: The big picture is under control and now it's all in the (minor) details. 

Tilanne 28.11.

Ajateltiin, ettei vessoille tehä mitään ja tohon yhteen seinään vaan 20 hanapaikkaa niin ollaan good to go. Kroonisesti akuutti taloustilanne vaatii muutoksia konseptiin.

Samma på engelska: We're almost there....pause....not.

Perustamiskokous

Sateisena ja piemänä syysiltana pidettiin Panema Oy:n perustamiskokous Helsingin Hakaniemessä. Vapaamuotoisesta keskustelusta saatiin kuitenkin pöytäkirja aikaiseksi ja siten voitiin virallisesti todeta keskustelun olleen perustamiskokous. Saatiin siinä oluen juonnin yhteydessä kaikki tirehtööritkin valittua.

Translation: We have founded a company. Panema Oy is official.